Vragen? Neem contact met ons op:
020-8201000

Alternatief voor ISDN: VoIP bellen

Alternatief voor ISDNVeel bedrijven hebben hun telefonie via ISDN lopen. Het alternatief voor ISDN is VoIP. Met een ISDN-2 abonnement kan je met twee gelijktijdige lijnen bellen. Meestal zitten de telefoontoestellen niet rechtstreeks aangesloten op de ISDN-2 verbinding maar communiceren de toestellen met een telefooncentrale. Een bekende telefooncentrale is de Quatrovox van KPN. Op deze centrale kun je analoge toestellen aansluiten en onderling doorverbinden. Wil je een buitenlijn bellen dan zet de Quatrovox het analoge signaal om naar een digitaal ISDN signaal.

VoIP is het alternatief voor ISDN

Vandaag de dag bellen steeds meer bedrijven via VoIP. Voice Over IP is het alternatief voor ISDN. Er is geen telefooncentrale meer nodig, je maakt gebruik van een telefonieplatform in de cloud. Een groot voordeel van telefonie in de cloud is dat je vanaf meerdere locaties kan werken. Een telefoontoestel maakt via internet contact met de telefooncentrale. Het maakt daarom niet uit of het telefoontoestel in Amsterdam staat of in Groningen, als er maar een internetverbinding beschikbaar is. Onderling kan er gratis gebeld worden.

Overstappen van ISDN naar VoIP

Er komt een moment dat een bedrijf de overstap wil of moet maken naar een alternatief voor ISDN. Bijvoorbeeld als twee gelijktijdige lijnen met ISDN-2 niet meer voldoende is. Een extra ISDN-2 verbinding ernaast laten leggen is een optie, maar het is juist een goed moment om naar VoIP bellen te kijken. Met VoIP bellen bepaalt in principe de snelheid van de interverbinding het limiet op het aantal gelijktijdige lijnen.

Een ander argument om over te stappen op VoIP is het kapot gaan van de ISDN telefooncentrale. Op zo’n moment is het voordeel van VoIP direct merkbaar. Voizz Nederland kan een tijdelijk telefoonnummer aanmaken waarop het bedrijf bereikbaar is. VoIP telefoons aansluiten, het huidige telefoonnummer doorschakelen naar het tijdelijke telefoonnummer en het bedrijf is weer bereikbaar.

Voizz Nederland heeft een stappenplan gemaakt waarmee snel duidelijk wordt wat u moet ondernemen om te kunnen bellen met VoIP. Klik hier voor het stappenplan overstappen op VoIP.