Vragen? Neem contact met ons op:
020-8201000

Cloud Softphone

Voizz Nederland stelt een softphone beschikbaar welke gebruikt kan worden om inkomende en uitgaande gesprekken te voeren. Het voordeel van deze CloudSoftphone is dat deze automatisch geconfigureerd kan worden. De QR code kan worden gescand en alle instellingen worden automatisch geladen. De softphone maakt automatisch een verbinding met de telefooncentrale. De Cloud Softphone bevat allerlei functionaliteiten die hieronder worden uitgelegd.

Push notificaties / service

Wanneer de softphone App wordt afgesloten op de smartphone, wordt er aan de achterkant verbinding gemaakt met Apple’s of Android’s push service. Het voordeel hiervan is dat de softphone ook bereikbaar is wanneer de App niet actief is en automatisch wordt gestart als er een inkomende oproep plaatsvind. Dit bespaart accu capaciteit.

Koppeling met bedrijfstelefoonboek

De Cloudsoftphone heeft een directe koppeling met het bedrijfstelefoonboek, zo zijn alle contacten op de telefooncentrale ook beschikbaar via de Cloudsoftphone. U kunt eenvoudig kiezen tussen lokale contacten op de smartphone als contacten in het bedrijfstelefoonboek.

BLF / beschikbaarheid collega’s en schakelaars

Door middel van Busy Lamp Field is het mogelijk om de status van interne toestellen / extensies te zien. Via de softphone kunt u zien wie er in gesprek en wie er beschikbaar zijn. Ook de stand van de schakelaars kunt u zien. Door te drukken op een BLF knop wordt er gebeld naar het toestel. Belt u naar een schakelaar? Dan wordt deze aan of uit gezet. ‘On Call’ betekent aan of in gesprek. ‘Off Call’ betekent beschikbaar of niet in gesprek.

Gratis softphone

Voizz Nederland rekent geen extra kosten voor het gebruik van een softphone. Wel telt een softphone mee als licentie van de telefooncentrale. Kiest u bijvoorbeeld een ZZP Pakket, dan kunt u 2 fysieke telefoontoestellen en een softphone aansluiten. Kiest u een MKB Pakket? Dan kunt u bijvoorbeeld 5 fysieke telefoontoestellen aansluiten en 5 softphones gebruiken.

Voordelen softphone

Het voordeel van een softphone is dat u geen fysieke telefoonapparatuur hoeft aan te schaffen en gratis en eenvoudig de App kunt installeren uit de Appstore of Playstore. Gesprekken verlopen via een 3G, 4G (LTE) of WiFi verbinding. Via de App kunt u uitbellen met uw zakelijke nummer. Ook kunt u eenvoudig en gratis intern bellen naar uw collega’s.

Nadelen softphone

Aan het gebruik van een softphone kleven ook een aantal nadelen. De gesprekskwaliteit is afhankelijk van de 3G, 4G (LTE) of WiFi verbinding. WiFi netwerken kunnen onstabiel zijn zonder dat u dit merkt. Bent u aan het internetten, dan merkt u niet / nauwelijks. Als een webpagina 1 seconde later opent dan is dat geen probleem. Maar gaat u bellen en de audio komt 1 seconde later of helemaal niet aan, dan merkt u dit gelijk aan de gesprekskwaliteit. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld bellen in de auto, de telefoon switch dan regelmatig van telefoonmast en tijdens het switchen zal het geluid een korte onderbreking en of vertraging bevatten.

Alternatief softphone

Het betere alternatief van een softphone is Vast-Mobiel integratie. De simkaart wordt onderdeel van de telefooncentrale en krijgt een eigen intern nummer. De gesprekken verlopen dan niet via het internet maar via het KPN GSM netwerk. De gesprekskwaliteit is in de meeste gevallen beter dan een softphone.
Via een App kunt u kiezen of u wilt uitbellen met het zakelijke nummer of uw 06 nummer. Ook kunt u via uw telefoon bellen naar interne nummers bijvoorbeeld 200 of 201. U kunt via het interne nummer ook gebeld worden. En het is ook mogelijk om een extern nummer te koppelen aan een intern nummer.