Vragen? Neem contact met ons op:
020-8201000

Microsoft Teams

Microsoft Office 365 Teams koppelen met uw huidige telefooncentrale?

Onze telefooncentrale in de cloud ondersteund ook een koppeling met Microsoft Teams. Dankzij deze koppeling kunt u gebruikmaken van alle beschikbare samenwerkingstools die teams te bieden heeft in één suite.

Zo bent u via Teams bereikbaar op uw vaste telefoonnummer en kunt u uitbellen met het telefoonnummer van de zaak. Elke medewerker die gebruik maakt van Teams krijgt dan ook een eigen intern nummer toegewezen. Via de Teams Client kunt u eenvoudig inloggen met uw emailadres en wachtwoord, maar deze gegevens gebruikt u ook om in te loggen in een Teams Telefoontoestel, waardoor u automatisch over hotdesking beschikt.

Het voordeel van de koppeling is dat u over alle functionaliteiten van de telefooncentrale beschikt zoals bijvoorbeeld de geavanceerde interne routering (belplan), tijdschema’s, schakelaars en geluidsfragmenten.


Microsoft Teams met behoud van functionaliteiten

Hoe werkt de koppeling?
Elke gebruiker dient over de juiste Office365 licentie te beschikken. Wij koppelen de telefooncentrale aan de e-mailadressen van de gebruikers. En verzorgen de inkomende en uitgaande routes via gecertificeerde SBC’s. Zo kunnen we nauwkeurig bepalen welke gebruikers / toestellen moeten gaan rinkelen.

Combineer Microsoft Teams met uw telefooncentrale
Het is mogelijk om de telefoontoestellen/gebruikers van uw huidige telefooncentrale te combineren met gebruikers van Teams. Zo is het ook mogelijk om de bestaande telefoontoestellen te blijven gebruiken en uit te breiden met Teams. Ook wanneer u bijvoorbeeld beschikt over analoge apparaten zoals deurintercoms dan kunt u deze op de telefooncentrale aansluiten zonder gebonden te zijn aan additionele licentiekosten van Office365.

Welke licentie is benodigd?
Informeer bij uw Office365 partner naar de geschikte licentie. Normaal gesproken minimaal één van de volgende licenties:
Microsoft 365 Business Basic + Microsoft 365 Business Voice (without calling plan)
Microsoft 365 Business Standard + Microsoft 365 Business Voice (without calling plan)
Microsoft 365 Business Premium + Microsoft 365 Business Voice (without calling plan)
Microsoft 365 Enterprise E1/E3 + Phone System Addon
Office 365 Enterprise E1/E3 + Phone System Addon
Microsoft 365 F3 + Phone System Addon
Office 365 F3 + Phone System Addon
Microsoft 365 Enterprise E5
Office 365 Enterprise E5

Hoe ben ik bereikbaar en kan ik bellen via Teams?
Dit kan op verschillende manieren:
1. Via een Teams telefoontoestel (aanbevolen voor de beste geluidskwaliteit)

2. Via de Teams client voor Windows en Mac.

3. Via de Teams App voor iOS en Android