Vragen? Neem contact met ons op:
020-8201000

Wat te doen bij storingen?

Wat kunt u doen bij storingen?

Als er een internet-, netwerk-, of stroomstoring is dan kunt u niet meer bellen en gebeld worden via de telefoontoestellen want de telefooncentrale kan dan geen verbinding meer maken met de telefoontoestellen.

De Voizz Monitoring Service houdt nauwkeurig bij of er een goede verbinding is tussen de telefoontoestellen en de telefooncentrale. Als er onverhoopt toch een storing optreedt ontvangt u hiervan een notificatie. Maar wat nu?

Als u een mail met notificatie hebt ontvangen controleer dan of er een fallback is ingericht. Alle gesprekken worden dan afgeleverd op het opgegeven fallback nummer. Zo mist u geen inkomende oproepen.

U kunt de volgende stappen uitvoeren;

De onderstaande stappen lossen de problemen in de meeste gevallen op.

  1. Controleer of er een goed werkende  internetverbinding is.
    -Als de internetverbinding goed werkt, dient u toch de router te herstarten, zo worden de buffers en caches geleegd en worden er nieuwe verbindingen gemaakt. Ga door naar stap 2.
    -Is er geen internetverbinding? Dan kunt u het beste contact opnemen met de internetprovider, als de internetverbinding weer werkt, ga dan naar stap 2.
  2. Voor alle zekerheid kunt u de tussenliggende apparatuur zoals netwerkswitches herstarten, deze kunnen ook storingen veroorzaken. Bij het herstarten worden er nieuwe verbindingen tot stand gebracht.
  3. Herstart de VoIP telefoons en / of basisstations. Bij het herstarten worden er nieuwe verbindingen gemaakt met de telefooncentrale.
  4. Controleer of alles weer naar behoren werkt; kunt u weer bellen en gebeld worden?

Als u nog steeds problemen ondervind kunt u het beste contact opnemen met Voizz Nederland Support.

Krijgt u vaak een storingsmelding, maar werkt internet wel naar behoren?

Dit duidt vaak op een technische misconfiguratie. Er gaat dan iets mis in de connectie tussen de telefooncentrale en de telefoontoestellen. In de meeste gevallen gaat er dan iets mis in de internetrouter welke de verbindingen beheert.
Vaak ontstaan deze problemen nadat een router is vervangen en/of onjuist is geconfigureerd. Neem in dit geval contact op met support.

Wanneer verstuurt Voizz Nederland een notificatie e-mail?

We versturen een notificatie e-mail als meer dan 80% van de telefoontoestellen offline zijn.

Geen notificatie e-mails meer ontvangen?

Neem dan contact op met support, wij kunnen de meldingen direct voor u uitschakelen. Ook kunnen we het e-mailadres voor notificaties wijzigingen indien nodig.